Hur man avblockerar ChatGPT – En praktisk guide

Att komma åt OpenAI:s artificiella intelligens kan vara väldigt användbart, men vad gör du när meddelandet “Förlåt, du har blivit blockerad” dyker upp på din skärm? Låt oss nu lära oss hur du avblockerar ChatGPT och några anledningar till att blockera det.

Hur man avblockerar ChatGPT - En praktisk guide

Först och främst är det viktigt att påpeka att denna situation inte är ett permanent förbud så det finns ingen anledning att oroa sig. Faktorer som VPN-användning och överdriven plattformsanvändning är några vanliga orsaker till blockering.

Hur man avblockerar ChatGPT

Bestäm först varför blockeringen uppstod. Mest populära tester:

VPN

ChatGPT tillåter inte användning av de flesta VPN-tjänster, så följ dessa steg för att avblockera ditt konto om detta är ditt problem:

 1. Öppna dina VPN-inställningar;
 2. Hitta alternativet frånkoppling;
 3. Koppla från privata nätverk;
 4. Rensa webbläsarens cache;
 5. Försök att komma åt ChatGPT.

Windows webb skydd

Med fokus på datorskydd och säkerhet kan webbskydd blockera OpenAI chatbots och förhindra åtkomst. I det här fallet måste du inaktivera det:

 1. Öppna startmenyn och sök efter “Windows Security”;
 2. Klicka på “Virus- och hotskydd”;
 3. Välj “Hantera inställningar”;
 4. Ändra “Realtidsskydd” till “Inaktiverad”;
 5. Försök att komma åt ChatGPT igen.

Många gratiskonton

Om du använder olika gratiskonton på plattformen kan din åtkomst också blockeras. I den här situationen, följ dessa steg för att ta bort dem och avblockera chatbot:

 1. Gå till ChatGPT och logga in på kontot du vill radera;
 2. Klicka på din profil;
 3. Välj inställningar”;
 4. Välj “Datahantering”;
 5. Klicka på “Ta bort konto” för att avsluta.

Hög trafik

För de som använder gratisversionen av plattformen kommer de ibland att bli bortprioriterade så att betalda användare kan använda boten för flera besök samtidigt. I det här fallet är det bästa alternativet att vänta ett tag innan du försöker starta en ny chatt och avblockera ChatGPT.

Brott mot ChatGPT:s regler

Slutligen kan du ha utfört någon typ av kommandoprompt som OpenAI anser vara olämplig. Om du bryter mot plattformens regler kan ditt konto blockeras, och upprepade överträdelser kan till och med få din profil permanent blockerad.

I det här fallet är det bästa rådet att inte bryta mot några regler och alltid vara uppmärksam på vad du skriver i chatboten. Om du vill kan du fortfarande utforska några gratisalternativ till ChatGPT.

Betygsätt Denna Sida