17 tips för att lära sig engelska från ChatGPT

ChatGPT kan fungera som en viktig assistent för att lära sig engelska eller något annat språk: verktyget hjälper till att skapa texter, översätta innehåll, lösa grammatiska tvivel och fungerar även för att öva på konversationer på ett främmande språk.

17 tips för att lära sig engelska från ChatGPT

All interaktion sker genom textkommandon, de så kallade prompts, som kan anpassas med så mycket kontext som möjligt för att generera mer precisa svar. Om du inte vet var du ska börja har Canaltech listat några förslag på fraser som kan skickas till AI.

Prompts för att lära sig engelska med ChatGPT

Det är rekommenderat att du undviker att skriva in personuppgifter och annan känslig information under konversationen, eftersom innehållet kan användas för att träna AI i framtiden. Här är några förslag:

Planering

 1. Jag vill att du skapar ett studieprogram så att jag kan lära mig engelska. Jag har möjlighet att studera tre gånger i veckan, i sessioner på 60 minuter, och jag skulle vilja utveckla skriv-, konversations-, läs- och lyssnarfärdigheter;
 2. Jag vill lära mig engelska, men jag har aldrig gjort det tidigare. Hur kan jag börja?
 3. Skapa ett prov som testar mina kunskaper i avancerad engelska.

Frågor och ordförråd

 1. Förklara i vilken situation jag ska använda this eller that;
 2. Förklara när jag ska använda in, on och at på engelska;
 3. Vad betyder [infoga ord på engelska]?
 4. Vad är de engelska synonymerna för [infoga ord]?
 5. Hur använder jag verbet to be på engelska?
 6. Hur formulerar jag en mening för [infoga en omständighet];
 7. Förklara verbet to be för ett 10-årigt barn.

Översättning

 1. Översätt denna text till engelska [infoga text];
 2. Översätt denna text till svenska [infoga text];
 3. Översätt denna lista till engelska [infoga listan] och ordna objekten i alfabetisk ordning;
 4. Hjälp mig att skapa en version av mitt CV på engelska;

Konversationer och granskning

Granska denna text [infoga text];
Skapa ett prov som testar mina kunskaper i avancerad engelska;
Jag skulle vilja öva min konversationsförmåga på engelska med dig. Från och med nu, svara endast på engelska och korrigera mina texter om det behövs.

Konversera med ChatGPT

AI-applikationen för Android och iOS har ett röstkonversationsläge: i detta fall är det möjligt att dialogera med verktyget utan att skriva något ord och få transkriptionen av samtalet i slutet. Det är ett bra alternativ för de som behöver utveckla konversationsfärdigheter i språket.

Utforska den kraftfullare versionen av ChatGPT

Det är värt att notera att den kostnadsfria versionen av ChatGPT använder språkmodellen GPT-3.5, lanserad i slutet av 2022, och med vissa användningsbegränsningar, såsom träning med data publicerade fram till september 2021.

OpenAI har GPT-4, en kraftfullare modell med mer uppdaterade data, men begränsad till den betalda versionen av ChatGPT Plus. Dock är det fortfarande möjligt att använda den gratis via Microsoft Copilot och få tillgång till längre svar.

Betygsätt Denna Sida