13 ChatGPT-meddelanden för att skapa ett CV

ChatGPT kan vara ett mycket mångsidigt verktyg för att skapa ett CV, med tips för dig som söker jobb eller söker ett nytt jobb på arbetsmarknaden. Det är möjligt att be AI att generera dokumentmodeller och hjälpa till med några nyckelpunkter när man lyfter fram professionella färdigheter.

13 ChatGPT-meddelanden för att skapa ett CV

Nyckeln ligger i uppmaningarna, namnet som ges till textkommandona som används för att generera svar från verktyget. Se nedan några frastips som kan skickas till OpenAI:s chattbot och hjälpa till att sätta ihop ditt CV.

Förfrågningar för att skapa ett CV med ChatGPT

Viktigt: undvik att ange känsliga personuppgifter, eftersom själva ChatGPT-konversationerna kan användas i AI-träning, med mänsklig övervakning.

Här är exempel för varje situation:

Skapa ett CV

 1. Jag vill att du sätter ihop ett professionellt CV åt mig. Vilken information behöver du?
 2. Vilka färdigheter bör framhävas på ett CV för [infoga position]?
 3. Jag vill ansöka om en tjänst som [infoga tjänst]. Vilka färdigheter och information bör visas på mitt CV?
 4. Lista 10 exempel på inledningar som jag kan använda i mitt CV;
 5. Jag vill ansöka om en tjänst som [infoga tjänst]. Lista de viktigaste nyckelorden som bör finnas i CV:t.

Frågor, tips och granskningar

 1. Vilka är de största misstagen sökande kan göra i sina CV:n?
 2. Hur man imponerar på en rekryterare för en [infoga jobb]-intervju;
 3. Analysera mitt CV och ge eventuella förslag eller korrigeringar [infoga CV-text];
 4. Översätt mitt CV till engelska [infoga CV-text];
 5. Kontrollera om det finns några grammatiska fel [infoga CV-text].

Följebrev

 1. Skapa ett personligt brev till mig för en position som [infoga position]. Jag är en professionell inom området [infoga området] med X års erfarenhet och jag har redan utfört sådana och sådana uppgifter. Jag anser att sådana och sådana egenskaper hos mig är en stark sida. Skriv brevet i en bestämd men vänlig ton;
 2. Omskriv följebrevet, men gör texten kortare och med ett mer formellt språk;
 3. Översätt mitt följebrev till engelska.

Skapa ditt eget CV

Efter att ha genererat dokumenttexten via ChatGPT kan du formatera den till en PDF- eller Word-fil med ytterligare bilder. Chatgptsv.se har förberett en lista över de viktigaste onlineverktygen som erbjuder anpassningsbara mallar för att skapa ett CV.

Betygsätt Denna Sida