Discord introducerar AI-funktion baserad på ChatGPT

Discord är den senaste applikationen som erbjuder sina användare lösningar baserade på artificiell intelligens. Kommunikationsprogrammet syftar till att införa en rad förbättringar fokuserade på användarupplevelsen, moderering och att bredda användningen av AI på ett praktiskt sätt.

Discord introducerar AI-funktion baserad på ChatGPT

Clyde-boten kommer att stödjas av tekniken bakom ChatGPT, vilket möjliggör mer mänskliga konversationer och utförande av uppgifter. Boten har tidigare funnits tillgänglig för att assistera användare, men kommer nu att markeras med en grön AI-etikett för att signalera dess nya design.

För att interagera, skriv bara @Clyde-kommandot i en server och börja chatta i stödda kanaler. Botten kan rekommendera spellistor, visa GIF-bilder och till och med använda emojis i svaren på ett sätt som liknar hur en människa skulle agera.

AI-upplevelsen kommer initialt att bli tillgänglig för en begränsad grupp servrar från och med nästa vecka. Användare kan obegränsat chatta med Clyde, dra skämt eller till och med be honom att skapa innehåll.

Sammanfattning av konversationer

Tekniken kommer också att automatiskt producera sammanfattningar av konversationer. Denna funktion kommer att gruppera meddelandeströmmar i ämnen för att förenkla för användare att följa eller engagera sig i intressanta diskussioner.

När detta blir tillgängligt på ditt konto kommer du att se en panel på höger sida av skärmen med ämnena separerade. Endast servrar godkända av administratörer kommer att stödja AI-sammanfattningar, så detta kommer inte att vara beroende av användaren.

AI-drivna modereringsverktyg

AutoMod-verktyget för moderering kommer också att dra nytta av den intelligenta språkmodellens processorkraft. Boten kommer att kunna ingripa när administratören skriver ett felaktigt kommando eller för att utföra uppgifter åt dem – de som utförs med snedstrecket (/).

Maskinen kommer även att kunna identifiera och varna moderatorer när en serverregel bryts. Detta ska ske genom att förstå kontexten i konversationer och, självklart, lära sig reglerna.

AutoMod AI börjar släppas idag för ett begränsat antal servrar, och de som får tillgång bör få en inbjudan att testa verktyget och ge feedback till Discord.

Skapa avatarer med AI

Utöver ovanstående erfarenheter planerar Discord också att inkludera ett verktyg för att skapa avatarer med hjälp av AI för bildgenerering. Tekniken, kallad Avatar Remix, bör fungera på ett liknande sätt som DALL-E och Midjourney, så att människor kan skapa sina egna virtuella representationer från text.

För dem som inte vill leka med AI ensamma kommer appen att erbjuda ett slags delat virtuellt utrymme för samarbete. På så sätt kan du skapa bilder tillsammans med två eller flera personer. Det kommer även att vara möjligt att använda frihands- eller användarskärmbaserade ritverktyg för presentationer.

AI-projektinkubator

Slutligen avser företaget att lansera en slags inkubator för projekt som vill ge kreativa syften till Discords AI. Tanken är att investera upp till 5 miljoner USD (cirka 50 miljoner SEK, till nuvarande kurs) för att finansiera oberoende utvecklare och startups som har utvecklat lösningar för plattformen.

De som väljs ut till programmet kommer att få finansiellt stöd, utbildning från Discord-utvecklare och tidig tillgång till exklusiva resurser. Det är ännu inte klart hur urvalet kommer att ske eller när det startar, men intresserade kan redan nu ansöka på programmets hemsida.

Utöver Discord har även Snapchat implementerat konversations-AI för sina användare. Slack var ett annat verktyg som var intresserat av att lägga till en AI-produktivitetsdimension till sina företagslösningar. Dessa två var lösningar baserade på OpenAIs GPT-teknik, som nyligen börjat kommersialiseras för företagsanvändning.

Betygsätt Denna Sida