7 AI-verktyg hjälper dig att skapa bilder och förbättra dina presentationer

Alla som vill se bra ut på exempelvis arbetsmöten eller universitetsseminarier kan dra nytta av AI för att skapa bilder och förbättra sina presentationer eller skapa allt från grunden. Denna teknologi kan sätta ihop skärmar på bara några sekunder och hanterar en mängd olika stilar och teman. Chatgptsv.se har valt ut sju AI-verktyg som du kan kolla in.

7 AI-verktyg hjälper dig att skapa bilder och förbättra dina presentationer

PowerPoint Copilot 365

PowerPoint har nu fått tillägget Copilot 365, Microsofts AI-assistent. Med denna kan du genast skapa presentationer som framhäver viktig information och önskad stil för skapandet. Dock är PowerPoint-verktyget med artificiell intelligens endast tillgängligt med en betald prenumeration på Microsoft 365.

Slidesgo

Slidesgo använder sig av bildbanken från Freepik för att skapa presentationer med hjälp av artificiell intelligens. Tjänsten erbjuder dessutom en mängd teman, PowerPoint-mallar och Google Slides som du kan anpassa för hand efter att du har fått de första resultaten – inklusive verktyg för typsnitt, färger, grafiska element samt video- och bildredigering.

Canva

Med Canva kan du direkt skapa presentationer med AI. Anvisningarna hjälper dig att formulera det skrivna innehållet i bilderna, och du kan även välja bland en rad färdiga mallar att tillämpa på ditt material. Utöver detta erbjuder designplattformen avancerade verktyg för att göra din redigering ännu mer detaljerad.

Tome.app

Tome.app är en plattform som använder AI från ChatGPT och DALL-E för att skapa bilder baserade på kommandoprompter. Beskriv bara det innehåll du önskar så tar webbplatsen hand om att presentera olika resultat. Därefter är det även möjligt att manuellt justera varje objekt i presentationen.

Gamma

Genom Gamma kan du skapa kompletta presentationer på bara några sekunder genom att svara på ett förutbestämt frågeformulär. Baserat på detta genererar webbplatsens artificiella intelligens texter, bilder och alla objekt för presentationen – samt erbjuder redigeringsverktyg för ytterligare personlig anpassning av arbetet.

Beautiful.ai

Med Beautiful.ai kan du skapa moderna presentationer med professionell design med hjälp av plattformens artificiella intelligens. Den tillåter användning av olika anpassningsverktyg och kan även generera allt direkt baserat på användarbeskrivningar – vilket sparar timmar av manuellt arbete.

MagicSlides

MagicSlides är ett tillägg som fungerar som ett komplement till Google Slides. Plattformens AI kan generera en rad olika mallar, teman, innehåll och allt du behöver. Skriv bara en beskrivning och, nästan som genom magi, levereras resultatet.

Artificiell intelligens finns även i andra liknande verktyg: du kan använda AI för att skapa logotyper, bilder från texter och till och med för att chatta med dig och lösa problem.

Betygsätt Denna Sida