Den officiella ChatGPT-appen för Android är nu tillgänglig för nedladdning

Den officiella ChatGPT-appen för Android är äntligen tillgänglig för nedladdning. Förra veckan tillkännagav OpenAI lanseringen av sin applikation för Googles plattform, och nu kan programmet laddas ner från Play Store.

Den officiella ChatGPT-appen för Android är nu tillgänglig för nedladdning

Från och med idag har det enda sättet att använda ChatGPT på Android varit att besöka chat.openai.com via valfri webbläsare. Men med lanseringen av den officiella appen kan denna plattform nu installeras korrekt på vilken Android-smarttelefon som helst, vilket gör användningen smidigare på mobila enheter.

Det är viktigt att notera att ChatGPT redan finns i en officiell version för iOS: i maj 2023 lanserade OpenAI en chatbot-app med generativ AI för iPhone, och vid den tidpunkten utlovades det att en Android-version skulle bli tillgänglig snart. Enligt OpenAI kommer ChatGPT för Android initialt att lanseras i Brasilien, Bangladesh, USA och Indien – fler länder kommer troligen att få tillgång till appen inom kort.

Hur man använder ChatGPT på Android

För att använda ChatGPT på Android, gör så här:

  1. Ladda ner ChatGPT (Android);
  2. Öppna appen;
  3. Logga in med dina inloggningsuppgifter (du kan använda ett Google-, Apple- eller Microsoft-konto);
  4. Använd kommandofältet längst ner på skärmen för att skriva in dina förfrågningar.

När du har loggat in kan du tillgå appens vänstra meny för att se en historik över konversationer som startats på din dator. Självklart kommer interaktioner som genomförs på din mobil att registreras på ditt konto och kan nås samt fortsättas på din dator.

Dessutom kan du prenumerera och dra nytta av fördelarna med ChatGPT Plus, en betald version av chatboten som ger tillgång till plugins och baseras på GPT-4, OpenAIs senaste språkmodell.

Även om appen tar emot kommandon och svar på svenska och ger möjlighet att ställa in detta som appens primära språk i inställningarna, är gränssnittet fortfarande endast tillgängligt på engelska. Detta verkar dock inte vara ett svårt problem att åtgärda och bör korrigeras snart för att göra applikationen mer anpassad till det språk som talas i Sverige.

Betygsätt Denna Sida