ChatGPT lanserar ljudchatt för alla på Android och iPhone

OpenAIs institutionella kris har inte stoppat företaget från att introducera nya funktioner: företaget har lanserat ljudchatt med ChatGPT för alla användare av dess gratis AI-version. Denna funktion, som enbart är tillgänglig på Android- och iOS-appen, låter dig välja mellan fem olika AI-röster och accepterar dialog på Sverige.

ChatGPT lanserar ljudchatt för alla på Android och iPhone

Verktyget introducerades i september, men var initialt begränsat till prenumeranter av ChatGPT Plus. Kortfattat fungerar det som att prata med Alexa, fast AI:n är mer kraftfull när det gäller att generera svar: du skickar röstkommandon och får också informationen tillbaka som ljud. Det kan vara ett alternativ för att underhålla barn med ny information eller till och med använda en bot när du är upptagen.

Den enda nackdelen med tjänsten är att du inte kommer att kunna lyssna på konversationen igen; applikationen kommer att transkribera innehållet till text och spara konversationen i en sidoflik med historik.

Hur man röstchattar med ChatGPT

Följ dessa steg för att använda den nya funktionen:

  1. Öppna ChatGPT-mobilappen;
  2. Starta en ny konversation;
  3. Tryck på hörlursikonen i det nedre högra hörnet;
  4. Välj en röstinställning;
  5. Tillåt åtkomst till mikrofonen;
  6. Börja chatta med AI;
  7. Tryck var som helst på skärmen för att avsluta konversationen.

Vad händer med OpenAI?

De senaste dagarna har varit turbulenta för OpenAI, företaget bakom ChatGPT. Först beslutade styrelsen att avskeda VD och medgrundare Sam Altman, som bara några dagar senare tillkännagavs av Microsoft för att leda en ny AI-forskningsavdelning hos Redmond-jätten.

Företaget valde att utse Twitchs medgrundare Emmett Shear till tillförordnad VD, men mötte enormt motstånd från de anställda: ett brev undertecknat av mer än 600 OpenAI-experter krävde att styrelsen skulle avgå och återanställa Altman. Annars kommer de flesta sannolikt att lämna företaget och gå över till Microsoft.

Betygsätt Denna Sida