ChatGPT har en officiell app för iPhone

Det dröjde ett tag, men nu har det äntligen hänt: ChatGPT har fått en officiell mobilapp. Från start är den endast tillgänglig för iPhones och begränsad till dem som bor i USA. Denna nya funktion är gratis att använda och är det första initiativet av sitt slag som involverar chatbots som skakade världen under 2023.

ChatGPT har en officiell app för iPhoneChatGPT lanseras på iOS med en ny funktion: den integrerar Whisper, ett taligenkänningssystem med öppen källkod från OpenAI, som tolkar ljud. Med andra ord, du kan använda appen för att prata med chatboten och den förstår allt för att ge ett svar.

Som väntat kan även den betalda versionen av ChatGPT Plus nås via iPhone och erbjuder exklusiva funktioner i GPT-4-modellen, den senaste modellen lanserad av det av Sam Altman-ledda företaget.

Innehållsförteckning

ChatGPT på iPhone

I nuläget kommer ChatGPT för iPhone enbart vara tillgänglig i USA, men utvecklaren försäkrar att appen kommer att bli tillgänglig i fler länder “under de kommande veckorna”.

OpenAI sa: “Med ChatGPT iOS-appen tar vi ytterligare ett steg mot vårt uppdrag att omvandla banbrytande forskning till användbara verktyg som stärker människor samtidigt som vi strävar efter att göra dem mer tillgängliga.”

Även om inget specifikt datum angavs, meddelade ägarna av ChatGPT att en Android-version kommer att släppas “snart”.

AI-tävlingen

Om OpenAI låg före Google med att erbjuda chatbots med syntetisk AI på nätet före sökjätten, har OpenAI nu uppnått ett annat mål jämfört med konkurrenterna genom att erbjuda sådant innehåll i en app. Detta ökar även tävlingen med Bing Chat, en applikation som använder OpenAI-teknologi.

Det är värt att notera att Google har presenterat ett paket med spännande nyheter relaterade till artificiell intelligens under I/O 2023, vilket kommer att göra denna kamp ännu mer intressant.

4/5 - (1 vote)