YouTube testar AI för att sammanfatta kommentarer och chatbotar i ChatGPT-stil

Google har meddelat nya syntetiska AI-applikationer på YouTube för att hantera kommentarsektionen och möjliggöra avancerad sökning efter innehåll publicerat på plattformen genom en chatbot liknande ChatGPT. Dessa nya funktioner testas på vissa videor på engelska och är bara tillgängliga för en begränsad del av allmänheten.

YouTube testar AI för att sammanfatta kommentarer och chatbotar i ChatGPT-stilYouTube uppger att vissa betalprenumeranter också kommer att kunna testa verktygen genom ett område avsett för testning.

AI-verktyg på YouTube

Två nya AI-verktyg på YouTube lovar att underlätta snabb tillgång till information och förbättra allmänhetens förståelse för innehållet de tittar på.

Sammanfattning av kommentarer

Genom att aktivera artificiell intelligens att sammanfatta kommentarer kan användare få en översikt över diskussionen och förstå de huvudsakliga punkterna som diskuteras i relation till en video.

Det här verktyget aktiveras av en ny “Ämnen”-knapp för att samla kommentarer kring liknande ämnen. AI-resultaten visar fält med de mest diskuterade ämnena och låter innehållsskapare bättre förstå vad som genererar mest engagemang hos publiken.

Utöver att ge en sammanfattning låter den nya funktionen också snabbt ta bort kommentarer som inte överensstämmer med videons riktlinjer eller innehåller stötande material, till exempel.

AI-chat genom video

Ett annat verktyg som testas på YouTube är en konversations-AI som svarar på frågor och ger mer information om innehållet som presenteras. I utvalda videor finns det en ny “Fråga”-knapp som öppnar en dialogruta för att utföra sökningar och få ytterligare information om ämnet i bästa ChatGPT-anda.

Funktionen erbjuder också möjlighet att föreslå relaterat innehåll för att fortsätta kunskapsresan inom samma ämne. Enligt YouTube kan den här funktionen i utbildningsvideor erbjuda quiz för att stödja inlärningen.

Tillgången till dessa verktyg är dock fortfarande ganska begränsad. Testningen visas endast i ett fåtal videor på engelska och för en liten del av allmänheten. Enligt företaget kan vissa Premium-prenumeranter ha möjlighet att utforska nyheterna via avsnittet youtube.com/new. AI-chatboten är dock endast släppt i USA och på Android-enheter.

YouTube har inte specificerat när dessa resurser kommer att bli tillgängliga för allmänheten eller om de kommer att vara en exklusiv funktion för prenumeranter.

Dessa tester följer efter att YouTube införde ökade annonsblockeringar globalt – ett drag som kan påverka upplevelsen och tiden som användare spenderar på plattformen. Att introducera nya funktioner kan uppmuntra människor att fortsätta använda appen och potentiellt prenumerera på den betalda versionen, som eliminerar annonser och erbjuder många ytterligare fördelar.

5/5 - (1 vote)