7 saker Bing Copilot gör bättre än ChatGPT

Bing Copilot och ChatGPT har mycket gemensamt: Microsofts AI och OpenAIs chatt använder samma teknik, GPT-modellen, för att generera svar. Trots detta finns det skillnader i användningen som kan göra Bing-resursen till ett mer mångsidigt verktyg än chatboten som blev framgångsrik 2023.

7 saker Bing Copilot gör bättre än ChatGPT

Microsoft, som är en av OpenAIs största investerare, säkerställer att Redmondjätten använder några av företagets generativa AI-teknologier i sina egna produkter. Detta inkluderar mer uppdaterade modeller, större kompatibilitet och till och med integration med Windows.

Vad gör Bing Copilot bättre än ChatGPT?

Här är punkterna som talar för Bings AI:

7. Webbsökning i realtid

Copilot på Bing kan utföra sökningar i realtid på internetsidor gratis, vilket garanterar den mest aktuella informationen. I jämförelse är den vanliga versionen av ChatGPT, med GPT-3.5-modellen, tränad på information fram till 2021.

OpenAI har lanserat ett nytt alternativ för webbsökning med ChatGPT, men det är fortfarande begränsat till prenumeranter av den betalda Plus-tjänsten. På så vis kan alla som söker ett gratis alternativ vända sig till Microsofts AI.

6. Citerar referenser

Ett vanligt problem med ChatGPT som Copilot löser är att chatboten kan citera referenser och källor som används i varje svar. Sedan lanseringen har OpenAIs verktyg kritiserats för att inte visa referenser för varje uppmaning.

Det är värt att notera att Bard från Google är en annan konkurrent som också visar sökkällor.

5. Belöningar på Microsoft Rewards

Microsoft Rewards är ett belöningsprogram från Microsoft som låter dig byta intjänade poäng mot presentkort och andra förmåner. Ett av sätten att samla poäng är att söka på Bing, vilket innebär att AI kan hjälpa till med denna process.

Du kan också öka dina belöningar när du använder Microsoft Edge och tjäna prestationer på Xbox.

4. Gratis GPT-4

GPT-4 är den senaste versionen av OpenAIs språkmodell, som används för att driva företagets generativa AI:er. Jämfört med GPT-3.5 erbjuder den snabbare, mer exakta tekniker och som kan skapa bättre svar.

I ChatGPT är modellen endast tillgänglig för dem som prenumererar på Plus-versionen, men nu kan den gratis användas på Copilot — Windows-versionen av assistenten kan till och med nå GPT-4 Turbo, tränad med ännu mer aktuell data. Det enda som behövs är ett inloggat Microsoft-konto.

3. Större kompatibilitet

Microsoft har strävat efter att göra Bings AI tillgänglig på så många plattformar som möjligt: chatten finns i Bing-appen, Microsoft Edge, Google Chrome, Safari, Skype, SwiftKey Keyboard och Windows.

Vid en översikt av Copilots allmänna tillgänglighet finns det, förutom Bing, även en version för Microsoft 365, med lösningar anpassade för alla applikationer i företagets produktivitetssvit, såsom Word, Teams och Excel.

2. Copilot på Windows

I fråga om kompatibilitet är det även viktigt att framhäva Copilot för Windows: verktyget är integrerat med versionerna 10 och 11 av operativsystemet, ger tillgång till Bings generativa AI och kan även utföra olika åtgärder i datorns inställningar, som att växla mellan ljusa och mörka lägen.

Copilot-ikonen finns tillgänglig i aktivitetsfältet i Windows, men du kan också aktivera den med kommandot Windows + C.

1. Bildgenerator

En av de coolaste funktionerna med Bing är dess inbyggda bildgenerator. Verktyget använder DALL-E 3-tekniken, den senaste modellen för bildskapande från OpenAI, och låter användare snabbt och gratis skapa innehåll.

ChatGPT genererar endast textbaserat innehåll, så det kan inte användas för att skapa bilder.

Å andra sidan har ChatGPT-applikationen vissa fördelar, till exempel alternativet för röstchatt.

Betygsätt Denna Sida