ChatGPT får stöd för Siri och Genvägar på iPhone samt en optimerad version för iPad

OpenAI har lanserat en ny uppdatering för ChatGPT på iOS som nu inkluderar stöd för Siri och appen Genvägar. Dessutom ingår nu en iPad-app som gör att chatboten kan utnyttja enhetens fullskärm.

ChatGPT får stöd för Siri och Genvägar på iPhone samt en optimerad version för iPad

Integration av Siri och genvägar

Med uppdateringen kan användare importera och spara kopplade kommandoprompter som genvägar för senare användning i andra applikationer. Du kan exempelvis be ChatGPT svara på en fråga av nyfikenhet och sedan spara svaret som en anteckning. Sedan kan du vidarebefordra innehållet till vänner eller dela det i andra applikationer som stöder denna funktion. Startpaketet innehåller även en dra-och-släpp-knapp för att förenkla denna åtgärd.

För att göra det mer praktiskt och tillgängligt är ChatGPT på iOS även integrerat med Siri. Om du inte önskar skapa en påminnelse själv kan du be din virtuella assistent utföra denna uppgift och spara svaret i Genvägar. Den nya funktionen använder Whisper API, OpenAIs taligenkänningssystem som känner igen tal genom AI.

Optimering för iPad

Vissa användare har uttryckt missnöje med ChatGPT för iPad, och det med rätta, eftersom den här versionen av chatboten endast varit en portning från iPhone och inte utnyttjat enhetens hela skärm. Nu har OpenAI infört en uppdatering som gör att AI-motorn körs i fullskärmsläge på Apples surfplattor – detta är den enda nya funktionen för iPad, eftersom gränssnittet fortsätter att erbjuda samma funktionalitet, och det finns inga ytterligare funktioner för att kompensera för användarnas “frustration”.

ChatGPT för iOS lanserades i maj 2023 och är för tillfället en av de mest nedladdade gratisapparna i App Store. Dess framgång var så stor att till och med Tim Cook avslöjade att han använder plattformen, trots hans uppmaningar till försiktighet med teknikanvändning.

Betygsätt Denna Sida