Opera uppdateras med textsammanfattning som drivs av ChatGPT och AI

Opera har integrerat två artificiell intelligens-lösningar i sin stationära webbläsare. Den traditionella versionen av Opera kommer att stödja ChatGPT och alla dess fördelar, såsom att svara på frågor och utföra begärda uppgifter. Opera GX, versionen av programmet för gamers, kommer att inkludera ChatSonic.

Opera uppdateras med textsammanfattning som drivs av ChatGPT och AI

Båda webbläsarna kommer att kunna skapa korta textsammanfattningar från en webbsida eller från innehåll som matats in i en prompt. Chatbotsen kommer att kunna sammanfatta nyheter, bryta ner artiklar eller till och med förklara innehållet på en specifik webbplats.

För de som arbetar med innehållsskapande kommer ChatGPT och ChatSonic integrerade med Opera att bistå med att skapa inlägg för sociala nätverk, text till bloggar eller berättelser att dela. Det är viktigt att komma ihåg att AI kan göra fel, så viss information behöver ifrågasättas.

AI-funktionerna kommer att vara inaktiverade som standard, vilket ger användare möjligheten att manuellt aktivera dem i inställningarna. Precis som Edge kommer chattverktygen att vara tillgängliga i Opera och Opera GX:s sidofält.

Stöd för bildskapande

När det gäller ChatSonic kommer användarna också att kunna skapa bild- och textinmatningar tack vare stödet för GPT-4-teknologi. ChatGPT använder fortfarande version GPT-3.5, eftersom den senaste versionen endast är tillgänglig för ChatGPT Plus-prenumeranter, så den möjligheten kommer inte att finnas i den inhemska versionen av Opera.

Enligt företaget utgör AI-genererat innehåll en “spelväxlare” för webbsurfning. Målet är att använda dessa teknologier för att erbjuda användarna en rikare webbupplevelse.

“Opera utvidgar aktivt sitt AI-program för AIGC över webbläsare, nyheter och spelprodukter genom nya och befintliga lösningar och partnerskap”, förklarar Opera produktchef Joanna Czajka. “Det är bara början”.

AI-verktygen är endast tillgängliga i tidig åtkomst och kommer inte att släppas till alla direkt. Företaget planerar att lansera fler AI-baserade funktioner i framtiden, drivna av en egen modell baserad på GPT-teknik.

Opera är inte den första som satsar på att integrera ChatGPT för internetsurfning: Edge var först i kategorin, vilket placerar Microsoft i spetsen för segmentet; Brave har också introducerat liknande funktioner i sin sökfunktion och överväger att implementera det i webbläsaren.

Betygsätt Denna Sida