ChatGPT får en Canva-plugin för att skapa grafisk design

OpenAI har lanserat ett Canva-appplugin för ChatGPT som möjliggör aktivering av funktioner för att skapa grafisk design inom chatboten. På detta vis kan prenumeranter av det generativa AI-verktyget producera logotyper, banners och annan bildkonst genom kommandon och textbeskrivningar.

ChatGPT får en Canva-plugin för att skapa grafisk design

För att nyttja denna tjänst måste användare vara prenumeranter på ChatGPT Plus, därefter öppna tjänsten och installera Canva-pluginet via “Plugin Store”.

Canva på ChatGPT Plus

Efter att ha installerat pluginet måste du välja Canva-verktyget i ChatGPTs huvudfönster för att börja skapa förfrågningar för grafisk design.

Resultaten av uppmaningarna visas direkt på chatbotens skärm, med möjlighet att ladda ner det framställda materialet.

Liksom Canva-applikationen kan pluginet generera visuellt innehåll i olika format och för olika syften, såsom banners, annonser, inbjudningar, flyers och till och med inlägg för sociala medier.

För närvarande är den nya funktionen enbart tillgänglig för den betalda versionen av ChatGPT, som kostar 20 USD per månad och ger tillgång till GPT-4-modellen, pluginbutiken och realtidssökningar på webben.

OpenAI introducerar dessa ytterligare verktyg i sin chatbot som ett sätt att hålla sig relevant i en tid med ökande konkurrens – från Bard, Claude och Character AI – samtidigt som man hanterar en minskande publik och reducerad genomsnittlig användningstid.

Trots ett avtagande intresse från allmänheten, förväntas företaget avsluta det första året av ChatGPT med intäkter på omkring 1 miljard USD.

Betygsätt Denna Sida