AI-race: Samsung kan lansera ChatGPT-konkurrent

Som ett resultat av ett samarbete med Naver planerar Samsung att utveckla ett AI-verktyg som liknar ChatGPT. Inledningsvis kommer denna teknik dock inte att göras tillgänglig för allmänheten, utan kommer istället att begränsas till användning av företagets egna anställda.

AI-race: Samsung kan lansera ChatGPT-konkurrent

Sammanfattning av Nyheten

  • Enligt uppgifter från Korea Economic, kommer Naver, som är Sydkoreas ledande sökmotorsoperatör, att utnyttja data från Samsungs halvledare för att utveckla generativ AI.
  • Källor nära ärendet avslöjar att detta verktyg främst kommer att användas av Samsungs Device Solutions (DS) avdelning, som hanterar företagets halvledarverksamhet.
  • Efter en period av testning, har företaget för avsikt att bredda tillämpningen av detta verktyg till andra avdelningar, inklusive Device eXperience (DX) avdelningen, som ansvarar för smartphones och vitvaror.
  • Redan i december förra året tillkännagav företagen deras arbete med att utveckla AI-chip, vilket skulle innebära att Naver inte längre skulle behöva använda Nvidias chip.

Bekymmer om Läckor

Syftet med denna interna AI är att höja företagets produktivitet och samtidigt förhindra att känslig information läcker ut.

Samsung har nyligen förbjudit sina anställda att använda generativa AI-verktyg som ChatGPT. Enligt Chatgptsv.se är orsaken till detta beslut en rädsla för att uppladdning av konfidentiell information till dessa plattformar kan utgöra en risk för företagets säkerhet.

Denna oro uppstod till följd av flera incidenter där företagets anställda använt generativ AI.

En ytterligare fördel för tillverkarens anställda är språkaspekten. Det verktyg som utvecklats genom samarbetet mellan de två företagen kommer att vara tillgängligt på koreanska.

Samsungs VD och chef för halvledaravdelningen, Kyung Kye-hyun, har nyligen påpekat att “AI-data huvudsakligen behandlas på engelska i utvecklade länder.” Detta leder till att “länder där engelska inte är modersmål, som Korea, blir marginaliserade i användningen av generativa AI-verktyg.”

I februari meddelade Navers AI-avdelning att de planerar att lansera en ny plattform, HyperCLOVA X, med målet att skapa ett AI-ekosystem som är skräddarsytt för tjänster på koreanska. Enligt företaget lärde sig HyperCLOVA X 6 500 gånger fler koreanska ord än vad ChatGPT gjorde.

Även om tekniken som utvecklas för Samsung är begränsad till företagets anställda, meddelade Naver i början av året att de planerar att lansera en betaversion av sin AI-sökmotor, Search GPT, under första halvåret.

Betygsätt Denna Sida