10 chatbots som liknar ChatGPT för dig att prova

ChatGPT har blivit en sensation på internet. Dock är samhället av chatbotar – det vill säga program som kan föra samtal med människor på ett “naturligt språk” – omfattande. Med andra ord finns det möjlighet att interagera med andra “robotar” (vissa gratis, för att komma igång) eller till och med integrera dem i dina projekt.

10 chatbots som liknar ChatGPT för dig att prova

För de dagar då ChatGPT är överbelastat eller när du helt enkelt känner för att utforska andra alternativ som liknar den, har Chatgptsv.se sammanställt tio alternativ. Se dem nedan:

Chatbots du Kan Utforska:

Bert

Börjar med en av de chatbotar som utvecklats av Google. Dess namn, trots att det låter trevligt, är en akronym för ett mycket tekniskt begrepp: “Bidirectional Encoder Representations from Transformers”. Den har blivit känd för sin förmåga att processa naturligt språk (NLP) för att svara på frågor – vilket är anledningen till dess implementering i Google-sökningar. Så när du söker på Google använder du i princip redan den.

Bloom

Utvecklad med stöd av en kollektiv av över tusen AI-experter, är Bloom en framstående chatbot på en öppen källkodsplattform. Den kan generera text på 46 språk och 13 programmeringsspråk och assimilera förfrågningar baserade på vad den har lärt sig. Det finns dock ingen konkret information om huruvida den kostar något att använda.

ChatSonic

Skapad av Mycroft AI, erbjuder ChatSonic liknande funktioner som ChatGPT men med tillägg – bland annat komiker, coach och poet. Dessutom inkluderar den en bildgenerator baserad på Dall-E 2, stöd för röstkommandon och integration med Google (vilket ger den mer aktuell information jämfört med ChatGPT). Du kan prova den gratis med 25 förfrågningar per dag. Om du är intresserad av att betala för användning, börjar planerna på 12,67 USD per månad.

Chinchilla

Denna sött namngivna chatbot baseras på transformermodeller liknande Bert och presterar bättre än ChatGPT på MMLUs matematiska dataset. Det är således ett utmärkt alternativ för de som vill använda en språkmodell för att resonera eller skapa “AI-konst”, sökmotorer och mer komplexa textfragment. För att använda den behöver du kontakta Deepmind, projektets utvecklare, och precis som Bloom finns det ingen specifik prissättning för användning.

JasperChat

Jasper fyller en nisch inom digitalt innehållsskapande. Det kan vara en värdefull assistent för att skapa artiklar optimerade för SEO, konstverk för inlägg, och manus för videor, bland annat. Jasper är en av de chatbotar som utvecklats i samarbete med OpenAI (där även ChatGPT kommer ifrån) – inte konstigt att den använder språkmodellen GPT 3.5. Användning av Jasper börjar på 49 USD per månad, men det finns möjlighet att prova tjänsten gratis i fem dagar utan förpliktelser.

LaMDA

Utan någon relation till Jovem Nerd, är detta en av Googles chatbots – faktiskt en del av Bard, en “experimentell AI-tjänst” som presenterades av företaget tidigt 2023. LaMDA utvecklades med 137 miljarder parametrar och tränades med mer än 1,5 biljoner ord – tillgängliga i offentliga dokument och dialoger. Den har också revolutionerat världen av NLP. Du kan testa denna chatbot gratis via Googles AI Test Kitchen, efter att ha registrerat dig och stått i kö för att ladda ner appen, tillgänglig för både Android och iPhone.

Meena

En av Googles många chatbots – beskriven som “världens bästa” av företaget år 2020. Precis som LaMDA, är Meena tränad med offentligt tillgängligt material (i detta fall konversationer från sociala medier) och drivs av ett neuralt nätverk med 2,6 miljarder parametrar. Detta bidrar till smidigheten i dess text, komplett med skämt och lek med ord. Så pass att den uppnådde nästan 80 % i SSA-måttet (förkortning för “Sensitivity and Average Specificity”), vilket anses vara högt för chatbots. Om du är intresserad av att implementera den i ett verktyg är dess kod tillgänglig på GitHub.

Replika

Replika är en mer avancerad AI-robot. Den är designad för att fungera som en virtuell vän som användare kan prata med om sina bekymmer, tvivel, och tankar. För de som är i sverige kan den även tjäna som en samtalspartner för att öva engelska (det enda språket den är tillgänglig på). På plattformen kan du skapa, namnge och anpassa en avatar för din Replika. Interaktionen blir mer personlig ju mer du konverserar med chatboten. Dessutom är den internetansluten för ytterligare forskning. Replika är gratis att använda, men har även en premiumversion med planer som startar på 19,99 USD. Kom bara ihåg att inte bli som Theodore Twombly, Joaquin Phoenix karaktär i “Her” (2013).

ROBERTa

“BERT” stavat med versaler i mitten är inte en slump. Denna chatbot från Facebook, tillkännagiven i juli 2019, är en förfinad version av det ursprungliga projektet. För att uppnå detta matade företaget in 76 GB data i chatboten, tränad med CC-News – en databas med 63 miljoner artiklar på engelska publicerade mellan 2016 och början av 2019. Facebook gjorde chatbotens kod öppen i slutet av 2019, tillgänglig på GitHub sedan dess.

XLNet

Till sist, XLNet, ytterligare en medlem i Googles chatbot-familj. Precis som RoBERTa strävar den efter att vara en mer avancerad version av BERT (originalet). När Google Brain-gruppen tillkännagav den, i samarbete med forskare från Carnegie Mellon University i Pennsylvania, bedömde man att XLNet var minst 16 % effektivare än BERT. Denna fördel berodde främst på dess förmåga att förutsäga ordsekvenser. Liksom RoBERTa är dess kod nu öppen och tillgänglig på GitHub.

Betygsätt Denna Sida