Sora: första intrycken av AI som genererar videor, enligt OpenAI

OpenAI lanserade Sora, en generativ artificiell intelligens (AI) för videoproduktion, i februari. Sedan dess har utvecklaren bakom ChatGPT arbetat tillsammans med yrkesverksamma inom kreativa yrken (bildkonstnärer, designers, filmare) för att utforska hur Sora kan understödja kreativa processer, åtminstone enligt företaget.

Sora: första intrycken av AI som genererar videor, enligt OpenAI

På måndagen (25) publicerade företaget flera utdrag från de första intrycken av dessa yrkesverksamma. Enligt OpenAI var feedbacken “värdefull” för företaget att förbättra Sora.

Första Intrycken av Sora

Se nedan yrkesverksammas kommentarer om hur Sora integreras i deras arbetsflöden och verksamheter, som publicerats av OpenAI (videorna som genererats av var och en är tillgängliga på företagets hemsida):

Shy Kids

Baserat i Toronto, Kanada, är shy kids ett multimediaproduktionsbolag som använde Sora för sin kortfilm om en ballongman. “Vi har nu möjligheten att expandera berättelser som vi en gång ansåg vara omöjliga”, delar trion Walter Woodman, Sidney Leeder och Patrick Cederberg.

Walter, som regisserade Air Head, kommenterar att “så bra som Sora är på att skapa saker som ser verkliga ut, det som exciterar oss är dess förmåga att göra helt overkliga saker. En ny era av abstrakt expressionism.”

Paul Trillo, Regissör

Paul Trillo är en multidisciplinär konstnär, författare och regissör vars verk har prisats av publikationer som Rolling Stone och The New Yorker. Paul har även erhållit 19 Vimeo Staff Picks, en ära som ges till de bästa kortfilmerna på Vimeo.

“Att arbeta med Sora är första gången jag kände mig obegränsad som filmskapare,” sa Trillo. “Obegränsad av tid, pengar, andras tillstånd, kan jag skapa idéer och experimentera på djärva och spännande sätt.”

Regissören tillade: “Sora är mest kraftfull när du inte replikerar det gamla utan förverkligar omöjliga nya idéer som vi annars aldrig skulle ha haft möjlighet att se.”

Nik Kleverov, Kreativ Chef och Medgrundare av Native Foreign

Native Foreign är en Emmy-nominerad kreativ byrå i Los Angeles, Kalifornien, som specialiserar sig på varumärkesberättande, rörelse- och titeldesign och generativa AI-arbetsflöden.

Medgrundaren Nik Kleverov, som har använt Sora “för att visualisera koncept och snabbt iterera på kreativitet för varumärkespartners”, föreslår att budgetbegränsningar inte längre behöver forma den kreativa berättelsen helt och hållet. “Jag är en av de kreativa som tänker i farten, så när jag använder Sora känner jag verkligen att jag kan förverkliga vilken idé som helst.”

August Kamp, Konstnär och Musiker

August Kamp är musiker, forskare, kreativ aktivist och multidisciplinär konstnär. “Sora representerar en verklig vändpunkt för mig som en konstnär vars räckvidd alltid har begränsats av fantasi i konflikt med medium”, förklarar hon.

“Att kunna bygga och iterera på filmiska bilder så intuitivt har öppnat helt nya vägar för mig… Jag kan inte vänta på att se vilka andra former av berättande som blir tillgängliga med framtiden för dessa verktyg,” tillade hon.

Josephine Miller, Kreativ Chef

Josephine Miller är medgrundare och kreativ chef för Oraar Studio, baserad i London (England), specialiserad på design av 3D-visuella bilder, förstärkt verklighet och digitalt mode.

“Sora har öppnat potentialen att förverkliga idéer som jag har haft i flera år,idéer som tidigare var tekniskt omöjliga”, säger hon. “Förmågan att snabbt kunna konceptualisera på en så hög kvalitetsnivå utmanar inte bara min kreativa process, utan hjälper mig också att utveckla berättelsen. Det gör att jag kan översätta min fantasi med färre tekniska begränsningar.”

Don Allen Stevenson III, AR/XR Digital Konstnär

Don Allen III inledde sin karriär på DreamWorks Animation och är en multidisciplinär skapare, talare och konsult som samarbetar med stora teknik- och underhållningsföretag kring blandad verklighet, virtuell verklighet och AI-applikationer.

“Jag har skapat hybrida förstärkta verklighetsvarelser under lång tid som jag trodde skulle vara roliga kombinationer i mitt sinne. Nu har jag ett mycket enklare sätt att prototypa idéer innan jag helt och hållet bygger ut 3D-karaktärer för att sättas i datorer.”

Don framhävde Soras “udda” som dess största styrka: “Den är inte begränsad av traditionella fysiklagar eller tankemönster.” Han säger att arbetet med Sora ändrade hans fokus från “tekniska hinder till ren kreativitet … att låsa upp en värld av omedelbar visualisering och snabb prototypframställning.”

Alex Reben, skulptör och konstnär verksam hos OpenAI

Alexander Reben är en konstnär som under det senaste decenniet har ägnat sig åt att skapa verk som utforskar humor och det absurda i mänsklig natur genom artificiell intelligens. Alex har framställt skulpturer baserade på bilder genererade av AI, och för hand omvandlat dessa AI-kreationer till 3D-modeller som förverkligats i den fysiska världen.

“Min erfarenhet av att använda Sora blev en startpunkt för att utveckla 3D-skulpturer. Jag började utforska området för fotogrammetri och dess potentiella tillämpningar inom skulpturkonsten. Möjligheten att omvandla video till 3D-modeller var fascinerande eftersom det tydde på att AI-systemet användes utöver sin ursprungliga omfattning.”

Betygsätt Denna Sida