OpenAI inleder samarbete med tidigare Apple-designers för att utveckla AI-enheter

I ett drag som har potential att omforma landskapet för personlig artificiell intelligens (AI)-teknik, arbetar OpenAIs VD Sam Altman tillsammans med den välkända designern Jony Ive, som är mest känd för sitt arbete hos Apple fram till 2019, för att utveckla en ny AI-drivna gadget.

OpenAI inleder samarbete med tidigare Apple-designers för att utveckla AI-enheter

Enligt uppgifter från The Information har paret börjat söka finansiering för detta ambitiösa projekt, med målet att revolutionera vårt sätt att interagera med artificiell intelligens.

Jony Ives berömda designarv från tiden hos Apple, där han låg bakom ikoniska produkter som iPod, iPhone, iPad och MacBook, höjer förväntningarna på den nya enhetens design.

Den framtida AI-enheten från OpenAI

  • Uppgifterna om den planerade hårdvaran är fortfarande få, men enligt källor till The Information planeras enheten att avvika från traditionella smarttelefonkoncept.
  • Målet är att presentera ett innovativt sätt att införliva AI-teknologi i vardagen, kanske på ett sätt som liknar Humane AI Pin.
  • Dessa personliga AI-enheter förväntas lita på artificiella intelligensmotorer för att hantera uppgifter som vanligtvis utförs av traditionella visuella gränssnitt och appar.
  • Användare kommer att kunna interagera med enhetens funktioner smidigt, utan behov av manuell inmatning, tack vare AI-drivna funktioner.
  • Projektets omfattning är avsevärd, med Altman och Ive som enligt uppgift söker upp till 1 miljard dollar i finansiering.
  • Det är fortfarande oklart i vilken utsträckning OpenAI kommer att involveras, men det är troligt att företagets ChatGPT-bot kommer att integreras i den planerade enheten.

Spekulationer kring projektet

Rapporter från september förra året indikerade att Altman och Ive förhandlade om finansiering för ett nytt projekt, eventuellt med stöd från SoftBank. Med SoftBanks investeringar i processortillverkaren Arm antyds det att Arms teknik kan komma att spela en roll i enhetens drift, vilket skulle komplettera AI-funktionerna med kraftfull hårdvara.

Altmans besök på en Samsung-chipfabrik tidigare under året har även väckt spekulationer om hårdvaruaspekten av projektet. Även om de exakta tekniska specifikationerna för enheten förblir okända, tyder Altmans insatser på en signifikant inriktning på fysisk hårdvara.

Om Jony Ive

Jony Ive är en brittisk industridesigner välkänd för sitt arbete hos Apple, där han var Senior Vice President of Design fram till sin avgång 2019. Ive spelade en central roll i Apples designteam under årtionden och bidrog till att skapa några av företagets mest banbrytande produkter, däribland iPod, iPhone och iPad. Hans strävan efter innovation, enkelhet och estetiskt tilltalande design bidrog till att forma Apples unika produktestetik. Ive är känd för sitt detaljfokus och strävan efter en sömlös sammanvävning av hårdvara och mjukvara, med en stark betoning på användarupplevelsen.

Betygsätt Denna Sida