Meta testar “ChatGPT-stil” AI på WhatsApp

Meta testar integration av sin AI-drivna chattbot på WhatsApp i flera länder, efter initiala tester i USA. Funktionen är tillgänglig i den senaste appuppdateringen både för iPhone och Android-telefoner, dock med vissa begränsningar.

Meta testar "ChatGPT-stil" AI på WhatsApp

För de som har bråttom:

  • Meta expanderar testningen av sin AI-chattbot, ursprungligen tillgänglig i USA, till andra länder. Testerna involverar användare som har ställt in appen på engelska och erbjuder nya sätt att interagera med Meta AI;
  • Den aktuella funktionen gör det möjligt för användare att direkt använda Metas chattbot via appens sökfält. Vissa användare i Indien har också tillgång till en alternativ åtkomstpunkt i appens övre rad;
  • Dessutom behåller WhatsApps sökfält sin ursprungliga funktionalitet, vilket tillåter användare att söka efter konversationer, meddelanden, media och kontakter. Meta AI-integrationen ger slumpmässiga förslag och påverkas inte av specifik användarinformation;
  • Trots chattbotintegrationen kvarstår konfidentialiteten i WhatsApp-konversationer. Information inmatad i sökfältet förblir privat och delas inte med Meta AI om den inte skickas som en förfrågan. Alla meddelanden och samtal förblir även de krypterade från början till slut.

Tidigare krävdes det att användaren gick till konversationen med Meta AI för att interagera med chattboten genom att mata in förfrågningar. Nyligen började WhatsApp testa möjligheten att ställa frågor till chattboten via appens sökfält. Nu utforskar Meta nya interaktionsvägar med Meta AI, enligt webbplatsen WABetaInfo.

Meta AI på WhatsApp

Appen är i färd med att implementera Meta AI-integration i sökfältet för utvalda användare i specifika länder som har konfigurerat appen på engelska.

Vissa användare i Indien kan också utforska en alternativ åtkomstpunkt till Meta-chattboten, belägen i appens övre fält, vilket underlättar åtkomsten till Meta-chattboten.

Enligt WABetaInfo bibehålls integriteten för konversationer på WhatsApp trots integrationen. Det som användare skriver i sökfältet förblir privat och delas inte med Meta AI om det inte avsiktligt skickas som en förfrågan till Meta AI-chattboten.

Ämnen som föreslås av Meta AI genereras antingen via sökfältet eller genom att chatta med Meta AI, och de genereras alltid slumpmässigt utan att påverkas av användarspecifik information. Personliga meddelanden och samtal förblir krypterade från början till slut, vilket innebär att varken WhatsApp eller Meta kan se eller höra dem, även med Meta AI-integration.

Webbplatsen understryker också att sökfältets huvudfunktion fortfarande är intakt. Det innebär att användare kan söka efter konversationer, meddelanden, media och kontakter inom WhatsApp.

Det är av största vikt att understryka att denna integration fungerar oberoende av integriteten i privata konversationer inom WhatsApp. Allt som användare skriver i sökfältet förblir privat och delas inte med Meta AI, om inte användaren avsiktligt skickar en uppmaning till Meta AI-chatboten. Förslag från Meta AI som genereras genom sökfältet eller under en konversation med Meta AI skapas helt slumpmässigt och påverkas inte av information specifik för användaren.

Det är viktigt att påpeka att sökfältets huvudfunktion fortfarande är intakt, vilket gör att användare kan söka efter chattar, meddelanden, media och kontakter i appen. Det betyder att användare kan fortsätta att söka efter specifikt innehåll i sina konversationer med samma lätthet och integritet som tidigare, även utan att interagera med Meta AI. Som alltid är personliga meddelanden och samtal krypterade från ände till ände, vilket säkerställer att varken WhatsApp eller Meta kan se eller höra dem, även med Meta AI-integrationen på plats.

Betygsätt Denna Sida