Humanoid robot lär sig att tala och “tänka” med hjälp av Baidus AI

UBTech, ett kinesiskt robotteknikföretag, har ingått partnerskap med Baidu för att uppgradera sin robot Walker S med naturligt tal och “resonemang” genom artificiell intelligens (AI). Detta initiativ är en uppföljning till den nyligen presenterade innovationen i roboten Figure 01, som använder GPT-teknik.

Humanoid robot lär sig att tala och "tänka" med hjälp av Baidus AI

För dig som är i farten:

  • UBTech, ett kinesiskt robotteknikföretag, samarbetar med Baidu för att utveckla förmågan till naturligt tal och resonemang i realtid i roboten Walker S, vilket ökar nivån på interaktion och funktionalitet hos humanoiden.
  • Walker S, som först introducerades på CES 2018, innehåller nu Baidus AI-teknik Ernie Bot. En video publicerad av UBTech visade betydande förbättringar i konversationsförmåga och praktiska färdigheter, såsom förmågan att manipulera objekt och utföra dagliga uppgifter.
  • Partnerskapet mellan UBTech och Baidu för att utveckla Walker S markerar ett signifikant framsteg inom humanoid robotteknik, pekande mot en framtid där dessa robotar kan spela viktiga roller både i industriella och hushållsmiljöer.

UBTech grundades år 2012 och har efter framgångarna med leksaksrobotar expanderat till utvecklingen av humanoida robotar som Walker, som ursprungligen presenterades på CES 2018.

Walker S: UBTechs robot med Baidus AI

Walker S är en evolution av den ursprungliga modellen som visades upp på CES. Den presenterades i Hongkong vid ett börsnoteringsevenemang där den visade upp sina förmågor till konversation och objektmanipulation.

Denna humanoida robot använder Baidus AI-plattform Ernie Bot för att förbättra interaktionen och effektiviteten i uppgifter som att vika kläder och hantera objekt, vilket visas i en video publicerad av företaget. Här visar Walker S en viss flexibilitet och anpassningsbarhet.

Robotens kapacitet och potential

Walker S:s konversationsförmåga, möjliggjord av Ernie Bot, demonstrerar snabba svar och en flytande interaktion, jämförbar med demonstrationerna av GPT-förbättrade Figur – “hjärnan” utvecklad av OpenAI, ägare av ChatGPT.

Även om Walker S:s förmåga att manipulera objekt kan vara blygsam, lovordar dess användning i industriella sammanhang förbättringar i automatisering och driftseffektivitet, vilket visas i partnerskap med biltillverkare.

UBTechs initiativ med Baidu att utveckla Walker S speglar den dynamiska utvecklingen inom humanoid robotik och signalerar framtida innovationer och samarbeten inom området artificiell intelligens och industriell automation.

Betygsätt Denna Sida