“CupidoGPT” hjälper en man att träffa sin blivande fru på Tinder

Du kanske redan har hört talas om hur ChatGPT och artificiell intelligens (AI) kan förbättra produktiviteten. Men Aleksandr Zhadan har använt tekniken på ett annat område i livet: för att träffa människor på Tinder. “CupidoGPT” pratade med 5 239 kvinnor i appen och arrangerade över 100 dejter, vilket ledde till att Zhadan träffade sin nuvarande fru.

"CupidoGPT" hjälper en man att träffa sin blivande fru på Tinder

För de som har bråttom:

  • Aleksandr Zhadan programmerade ChatGPT för att effektivisera sina Tinder-interaktioner. Assistenten pratade med 5 239 kvinnor i appen och arrangerade över 100 dejter, vilket slutligen ledde till att han mötte Karina Vyalshakaeva – nu hans fästmö.
  • Zhadan anpassade “CupidoGPT” för att filtrera profiler baserat på personliga preferenser, till exempel att undvika foton med alkohol eller omnämnanden av stjärntecken.
  • Den digitala assistenten kopplade samman Zhadan med Karina Vyalshakaeva i december 2022. Under de första månaderna av deras förhållande interagerade Vyalshakaeva omedvetet med ChatGPT.
  • Med tiden minskade användningen av chatboten i deras kommunikation. Till slut föreslog “CupidGPT” att Zhadan skulle fria till Vyalshakaeva. Till en början avfärdade han tanken som en AI-hallucination, men följde slutligen rådet.
  • Paret började bo tillsammans 2023 och planerar nu att använda ChatGPT för att organisera sitt bröllop. Denna berättelse visar hur teknik, även använd på icke-traditionella sätt, kan leda till verkliga relationer.

Den typ av assistent som Zhadan skapade förstod hans intressen och matchade honom med kvinnor som uppfyllde hans kriterier. “Jag förstår hur utmanande och obekväma dejtingappar kan vara”, sa han i en intervju med Gizmodo. Efter att ha upptäckt ChatGPT beslutade han att använda det för att bryta isen med kvinnor på appen.

ChatGPT på Tinder

Zhadan anpassade “CupidoGPT” för att filtrera profiler baserat på personliga preferenser som att undvika bilder med alkohol eller stjärntecken. AI:n skickade meddelanden och upprätthöll konversationer, även om den initialt hade några buggar, som att schemalägga möten utan Zhadans medvetenhet.

Det slutade med att den digitala assistenten kopplade samman Zhadan med Karina Vyalshakaeva i december 2022. Under de första månaderna av deras förhållande interagerade Vyalshakaeva omedvetet med ChatGPT. Med tiden användes chatboten mindre och mindre i deras kommunikation, medan Zhadan tog över huvudrollen.

Till slut föreslog “CupidGPT” att Zhadan skulle fria till Vyalshakaeva. Till en början avfärdade han tanken som en AI-hallucination, men följde till slut rådet. Paret började bo tillsammans 2023 och planerar att använda ChatGPT för att organisera sitt bröllop.

Uppenbarelsen

Vyalshakaeva blev chockad, men inte arg, när hon fick reda på Zhadans användning av ChatGPT. Hon kände igen äktheten i hans avsikter från början. Han anser att AI-dejtingassistenter kan vara ett användbart verktyg för andra, så länge de är uppriktiga i sitt sökande.

Zhadan gör för närvarande inte programmet tillgängligt för andra på grund av de höga driftskostnaderna. Ändå har användningen av AI-assistenter i dejtingappar blivit vanligare. Men detta väcker frågor om äktheten och effektiviteten i dessa verktyg i parbildningsprocessen.

Relationsexperter ser positiv potential i att använda AI för att påskynda dejtingprocessen, vilket lyfter fram vikten av äkta mänsklig kontakt. Berättelsen om Zhadan och Vyalshakaeva visar hur teknik, även använd på icke-traditionella sätt, kan leda till framgångsrika relationer.

Betygsätt Denna Sida