ChatGPT kommer att kunna citera nyheter i sina svar tack vare ett nytt avtal

OpenAI och Axel Springer, en ledande global nyhetsutgivare, meddelade ett banbrytande avtal som möjliggör för ChatGPT att sammanfatta nyheter från välrenommerade nyhetskanaler såsom Politico och Business Insider.

ChatGPT kommer att kunna citera nyheter i sina svar tack vare ett nytt avtal

 

För den som har bråttom:

  • OpenAI och Axel Springer Partnerskap: OpenAI och Axel Springer, en framstående global nyhetsutgivare, har tillkännagett ett partnerskap som tillåter ChatGPT att sammanfatta nyheter från källor som Politico och Business Insider;
  • Nyhetsinnehåll som träningsdata: Axel Springer kommer att tillhandahålla innehåll från sina medievarumärken, inklusive prenumerationsbaserat innehåll, för att användas som träningsdata i OpenAIs avancerade språkmodeller såsom GPT-4;
  • ChatGPT:s funktioner med ny data: Med denna nya data kommer ChatGPT att kunna erbjuda sammanfattningar av noteringar, artiklar och rapporter från dessa källor, inklusive attribution och länkar till originalartiklarna;
  • Juridisk kontext och kontroverser: Detta avtal följer efter ett liknande avtal mellan OpenAI och Associated Press, men sker även mitt i en pågående debatt och juridiska processer mot AI-företag för att ha använt material från innehållsskapare utan tillstånd.
  • Beroende av redaktionellt innehåll i AI-modeller: News Media Alliance framhävde att de datamängder som används för att träna populära AI-modeller är betydligt mer beroende av redaktionellt innehåll än generellt webbinnehåll.

Som en del av avtalet kommer Axel Springer att tillhandahålla innehåll från sina medievarumärken för att användas som träningsdata i OpenAI:s avancerade språkmodeller som GPT-4.

Detta innebär att ChatGPT kommer att kunna svara på användarnas frågor med sammanfattningar av noteringar, artiklar och rapporter från utgivare som Bild och Welt, förutom tidigare nämnda Politico och Business Insider. Detta inkluderar prenumerationsbaserat innehåll, med attribution och länkar till originalartiklarna för transparens.

Kontexten för OpenAI-Axel Springer-avtalet

Denna överenskommelse följer ett tidigare mönster där OpenAI ingick ett liknande avtal med Associated Press i juli, där man erhöll licenser för att använda AP:s nyhetsarkiv som träningsdata.

Avtalet kommer i en tid när förläggare, konstnärer, författare och tekniker diskuterar eller tar juridiska steg mot AI-företag för deras användning av deras innehåll eller verk i chattbotar och bildgenereringsmodeller. Författare som John Grisham och George R.R. Martin har till exempel stämt OpenAI för påstådda upphovsrättsintrång.

News Media Alliance, som representerar över 2 200 utgivare, genomförde studier i oktober som visade att datamängderna som används för att träna populära AI-modeller är starkt beroende av redaktionellt innehåll, vilket överstiger det allmänna webbinnehållet avsevärt.

Betygsätt Denna Sida