ChatGPT: 7 saker som chattboten skulle kunna göra (men inte gör)

ChatGPT är en onlineplattform som utvecklats av OpenAI. Resursen drivs av artificiell intelligens och utför onlinesökningar för att svara på textkommandon som skickas av en användare via chatt. Programvaran har vunnit stor popularitet under de senaste månaderna tack vare de mångsidiga uppgifter den erbjuder, såsom att skapa skript för videor, översätta texter, korrigera grammatik i meningar, och mycket mer. Här är sju saker som ChatGPT skulle kunna göra, men som den ännu inte gör.

ChatGPT: 7 saker som chattboten skulle kunna göra (men inte gör)

Integration med virtuella assistenter

Smarta enheter är internetanslutna enheter som utför olika uppgifter för att underlätta användarnas vardag, till exempel den personliga assistenten Alexa, som kan aktivera och hantera flera andra enheter enbart genom att lyssna på ett röstkommando.

I framtiden skulle ChatGPT kunna erbjuda integration med dessa eller andra virtuella assistenter. Denna anslutning skulle göra användningen av chattbot-verktyget mer mångsidig, eftersom det inte skulle vara nödvändigt att besöka webbplatsen och skriva in kommandon i programvaran. På så sätt skulle det vara möjligt att använda Alexa eller Google Assistant, via röstkommando, för att aktivera ChatGPT och begära sökningar efter filmlistor, skapa skript för YouTube-videor, och mycket mer.

Integration med budbärare och sociala nätverk

Det är vanligt att hitta delningsknappar på internetplatser eller i video- och bildinställningar. Bland sociala nätverk är WhatsApp, Instagram, Facebook och Twitter de mest använda för att dela media. Denna funktion finns dock ännu inte tillgänglig i ChatGPT.

Efter att ha begärt en sökning i chatten skulle svaret från artificiell intelligens kunna åtföljas av interaktiva knappar för att dela sökresultaten med andra. Detta kunde till exempel vara användbart när medlemmar i en WhatsApp-grupp samarbetar för att hitta specifik information och behöver dela var de hittade svaren.

Bildsökning och bildgenerator med AI

Hittills består kommandon som skickas och mottas i ChatGPT enbart av text. Det vill säga, du skriver vad du vill i chatten och roboten svarar också med text. Du kan inte begära en bildsökning från AI eller be den att skapa en bild åt dig.

Om dessa funktioner fanns, skulle sökupplevelsen bli mycket mer komplett. Särskilt eftersom det troligen också skulle vara möjligt att söka efter specifika bilder och deras källor. Till exempel, om en journalist behövde ta reda på vem som äger upphovsrätten till en bild, skulle han kunna infoga filen i chatten och be AI:n hitta svaret.

Sökverktyg i själva chatten

För att använda ChatGPT måste du registrera ett konto på plattformens officiella webbplats. Men när du väl är inloggad märker du att det saknas ett sökfält på plattformen. Detta kunde vara ett problem för dem som vill söka efter tidigare konversationer med AI eller till och med hitta olika verktyg på webbplatsen.

Exportera konversationen till molnlagring

Efter att sökningarna med AI är slutförda erbjuder chatten fortfarande inte möjligheten att lagra konversationen på datorn eller ens i molnsystem som OneDrive eller Google Drive. Dessutom, om du återgår till startsidan eller loggar ut, kommer alla konversationer som utvecklats med chattboten att omedelbart raderas och du kommer inte längre att kunna komma åt dem.

Favoritsvar och organisera svaren i mappar

Som nämnts tidigare tillåter inte plattformen att spara konversationer som utvecklats med chattboten. Därför finns det ingen anledning för systemet att erbjuda funktioner som att favorisera och organisera AI-svaren. Denna möjlighet skulle dock kunna glädja vissa användare, eftersom det skulle möjliggöra lagring av all information som erhållits och dess organisation, ifall användaren skulle behöva komma åt samma text i framtiden.

Det skulle också kunna underlätta organiseringen av sökningar: om användaren letade efter information för ett akademiskt projekt, till exempel, skulle det vara möjligt att organisera svaren i olika mappar för att göra åtkomsten till varje enklare.

Språkanpassning

Även om den drivs av artificiell intelligens, kan ChatGPT fortfarande inte anpassa sitt språk enligt användarnas preferenser eller behov. Detta innebär i praktiken att användaren inte kan korrigera eventuella semantiska eller stavfel i AI:n, förhindra systemet från att använda komplexa ord av tvivelaktigt ursprung eller anpassa hur roboten skriver.

En grupp människor som skulle ha stor nytta av denna språkanpassning är döva. Anledningen till detta är att deras huvudsakliga kommunikationsmedel är teckenspråk, och det skriftspråk de använder skiljer sig något från det som används av personer utan denna funktionsnedsättning, särskilt när det gäller användningen av prepositioner. Om språkanpassning var möjlig, skulle till exempel döva användare kunna be om att chattens svar är mer likt det sätt på vilket denna grupp vanligtvis skriver.

Betygsätt Denna Sida