Apples planer på AI i “ChatGPT-stil” för 2024

Apple är nära att fullborda utvecklingen av ett generativt AI-verktyg avsett för utvecklare av iOS-applikationer, Apples operativsystem för iPhones. Förväntningarna är att arbetet kommer att vara slutfört 2024.

Apples planer på AI i "ChatGPT-stil" för 2024

I korthet:

  • Apple avslutar utvecklingen av ett generativt AI-verktyg för iOS-apputvecklare, planerat att lanseras 2024, för att konkurrera med Microsofts GitHub Copilot.
  • Det nya AI-verktyget kommer att integreras i Xcode, Apples främsta programmeringsmiljö, för att assistera i kodskrivning. Företaget arbetar även på ett AI-verktyg som automatiskt genererar kod för att testa appar.
  • Apples ingenjörer genomför för tillfället tester av AI-tekniken inför lanseringen av det nya programmeringsverktyget, i ett försök att komma ikapp med andra ledande teknikföretag inom generativ AI.
  • VD Tim Cook har annonserat att generativa AI-funktioner kommer att införlivas i Apples enheter 2024, inklusive iPhone, iPad och Mac.

Dessutom planerar Apple att göra detta verktyg tillgängligt för tredjepartsutvecklare senare under året. Det AI-baserade verktyget, som ska hjälpa till med kodskrivning, är en del av företagets ambition att utöka Xcode, dess huvudsakliga utvecklingsprogramvara.

Apples AI-satsning

Med detta AI-integrerade verktyg kommer Apples Xcode att utmana Microsofts GitHub Copilot. Företaget utvecklar också ett AI-verktyg för automatisk generering av testkod för applikationer, vilket kan spara värdefull tid för utvecklare.

För närvarande uppmanar Apple utvalda ingenjörer att testa dessa nya AI-funktioner för att säkerställa deras funktionalitet innan de blir tillgängliga för utvecklare externt. Företaget hade inte officiellt kommenterat projektet vid tidpunkten för denna artikel.

Apples projekt för att lansera sitt AI-programmeringsverktyg kommer i ett skede där företaget ligger efter i utvecklingen av generativa AI-teknologier jämfört med ledare som OpenAI, Google och Microsoft.

AI i Apple-produkter

Under företagets kvartalsrapportkonferens i februari meddelade VD Tim Cook att Apple utvecklar generativa AI-funktioner som ska integreras i företagets produktutbud 2024.

Kommer dessa AI-funktioner att ingå i nästa mjukvaruuppdateringar för iPhone och iPad, internt benämnda Crystal. Ett annat AI-projekt, Glow, är planerat för MacOS.

Företaget utvecklar även funktioner för att automatiskt generera Apple Music-spellistor och bildspel. Dessutom är en AI-baserad sökfunktion, kallad Spotlight, som för närvarande begränsas till att svara på frågor om appstart, under utveckling.

Betygsätt Denna Sida