Startupen satsar att artificiell intelligens kommer ersätta webbplatser

Startupen Sierra utvecklar artificiell intelligensmodeller (AI) – liknande ChatGPT – för stora företag, med målet att “förbättra kundupplevelsen”. Företaget riktar in sig på verksamheter som interagerar med sina kunder. Deras satsning är att konversations-AI (som ChatGPT och Gemini) så småningom kommer att ersätta traditionella webbplatser och appar.

Startupen satsar att artificiell intelligens kommer ersätta webbplatser

För den som har bråttom:

  • Sierra, en startup, utvecklar konversations-AI-modeller i ChatGPT-stil, anpassade för stora företag. De tror att denna teknik så småningom kommer att ersätta webbplatser och appar;
  • Grundarna Bret Taylor och Clay Bavor, tidigare ledare på Salesforce och Google, menar att konversations-AI kommer att revolutionera företagens digitala närvaro;
  • Sierra har redan kunder som WeightWatchers och Sonos, vilket visar på AI-modellernas användbarhet och potential att omforma företagsinteraktioner med konsumenter i olika branscher;
  • Startupen fokuserar på att skapa AI-agenter som är effektiva, engagerande och säkra, genom att använda flera modeller för att undvika felaktig information och försäkra att botarna korrekt representerar företagens värderingar och processer.

Bret Taylor (tidigare co-VD för Salesforce) och Clay Bavor (tidigare Google), grundare av startupen, nämnde i en intervju med Wireds nyhetsbrev publicerad på fredagen att “deras plan bekräftar den ofta uttryckta förutsägelsen att 2024 kommer att vara året då AI-modeller som har skakat om vår värld under det senaste året omvandlas till verkliga produkter”, enligt Steven Levy.

AI istället för webbplatser och appar

Sierra siktar inte på “superintelligens”. Istället tillämpar startupen de senaste AI-utvecklingarna för att modernisera traditionella, icke-tekniska företag. Båda grundarna ser konversations-AI som ett genombrott jämförbart med smarttelefonens introduktion – med potentiellt ännu större effekt på vardagen.

I framtiden kommer ett företags AI-agent – företagets egna AI-version – att bli lika viktigt som dess webbplats, vilket totalt kommer att förändra företagets digitala närvaro, enligt Bret Taylor i en intervju med Wired.

Sierras första kunder inkluderar WeightWatchers, Sonos, SiriusXM och OluKai (ett Hawaii-inspirerat klädföretag). För Levy representerar grundarna några av de mest visionära ledarna i Silicon Valley. Utöver sitt arbete på Salesforce var Taylor en av huvudutvecklarna bakom Google Maps i början av 2000-talet, medan Bavor ledde Google’s initiativ inom virtual reality (VR).

AI i (och för) företag

För att skapa effektiva och säkra botar har Sierra utvecklat lösningar som främjar AI-agenttekniken i allmänhet. När det gäller problemet med AI-hallucinationer, som kan leda till felaktig information till kunder, använder Sierra flera AI-modeller samtidigt för att minimera risken för fel.

Dessa digitala agenter förstår ett företags värderingar och processer lika bra som, eller till och med bättre än, en mänsklig anställd. Utbildningsprocessen liknar mer att introducera en ny medarbetare än att programmera ett system.

“Vi upptäckte att många av våra kunder hade en policy, och sedan en annan policy bakom den första policyn, vilket verkligen betyder något”, säger Bavor. Sierras botar är sofistikerade nog att förstå detta och är även tillräckligt smarta för att inte omedelbart avslöja information, och ge kunderna speciella erbjudanden endast om de insisterar.

Sierras mål är att förvandla automatiserade kundinteraktioner från frustration till nöje, enligt Levy. “Fråga 100 personer om de gillar att prata med en chatbot, och troligen kommer ingen att säga ja. Men fråga samma 100 personer om de gillar ChatGPT, och de kommer alla att svara ja”, säger Taylor. Startupen strävar efter att kombinera effektiva interaktioner som kunderna älskar med fördelarna med en robot.

Betygsätt Denna Sida