Rykten cirkulerar om att OpenAI arbetar på en sökmotor för att konkurrera med Google

OpenAI, företaget bakom ChatGPT, sägs utveckla en sökmotor byggd på Microsofts Bing för att utmana Google Search. Detta enligt uppgifter från en anonym insider citerad av Chatgptsv.se.

Rykten cirkulerar om att OpenAI arbetar på en sökmotor för att konkurrera med Google

Kortfattat:

  • OpenAI rapporteras utveckla en sökmotor baserad på Microsoft Bing för att direkt konkurrera med Google, enligt uppgifter från en anonym källa till The Information;
  • Varken OpenAI eller Microsoft har officiellt bekräftat skapandet av denna nya söktjänst. För närvarande är den enda bekräftade integrationen mellan dessa företag Bing-sökmotorn i ChatGPT, vilken är exklusiv för ChatGPT:s betalversion;
  • Trots AI:s innovationskapplöpning mellan Google och Microsoft, behåller Bing sin marknadsandel på ungefär 3,5 %, vilket indikerar en begränsad påverkan av Microsoft-OpenAI-samarbetet inom detta område;
  • Microsofts VD Satya Nadella har framhållit företagets ledande position inom AI, särskilt med hänvisning till GPT-4. Företaget, som nyligen blev världens mest värdefulla, är en av de största investerarna i OpenAI.

I skrivande stund har varken OpenAI eller Microsoft bekräftat utvecklingen av en sådan söktjänst. Den existerande bekräftade kopplingen mellan internetsökningar och dessa företag är en funktion för att söka med Bing i ChatGPT, tillgänglig i ChatGPT:s betalversion.

Google kontra OpenAI/Microsoft

Både Google och Microsoft har nyligen uppdaterat sina AI-produkter. Google presenterade Bard som nu kallas Gemini, medan BingChat, en fusion mellan Bing och ChatGPT, omvandlades till Copilot.

Även om lanseringen av ChatGPT initierade en AI-kapprustning bland världens ledande teknikföretag, är effekten av Microsoft-OpenAI-partnerskapet på sökmotormarknaden fortfarande begränsad. Bing håller fortfarande ungefär 3,5 % av den globala marknadsandelen, en siffra som inte förändrats signifikant trots tillägg av AI-kapaciteter.

Å andra sidan har Microsoft visat sig vara ledande inom AI-sektorn. Under ett evenemang i Mumbai, Indien, betonade VD Satya Nadella företagets position. “Vi har den bästa modellen idag. Trots all uppståndelse, ett år senare, är GPT-4 överlägsen,” sade Nadella. “Vi väntar på att konkurrenterna ska komma ikapp. Jag är säker på att de kommer att göra det, men just nu har vi den mest avancerade LLM på marknaden.”

Microsoft blev nyligen världens mest värdefulla företag, mycket tack vare sina satsningar och investeringar inom artificiell intelligens. Till exempel äger Bill Gates företag 49 % av OpenAI, vilket gör det till en av de största investerarna i ChatGPT:s utvecklare.

Betygsätt Denna Sida