LuzIA: AI i WhatsApp får en investering på 10 miljoner dollar

LuzIA, en artificiell intelligens (AI)-assistent liknande ChatGPT för WhatsApp, fick en investering på 10 miljoner USD (cirka 50 miljoner R$). Verktyget fångade Silicon Valley och andra internationella investerares uppmärksamhet i en serie A-investeringsrunda.

LuzIA: AI i WhatsApp får en investering på 10 miljoner dollar

För de som har bråttom:

  • AI-assistent LuzIA fick en investering på 10 miljoner USD i en serie A-finansieringsrunda.
  • Företaget planerar att rikta pengarna till att förbättra användarupplevelsen och utöka närvaron av verktyget, som redan används av mer än 16 miljoner människor runt om i världen.
  • LuzIA tillhandahåller realtidssvar, väderprognoser och planerar att implementera ljudsvar, med alla meddelanden skyddade av end-to-end-kryptering.

Som meddelat av företaget som ansvarar för AI kommer resurserna att användas för att förbättra användarupplevelsen och utöka räckvidden för verktyget, som redan används av över 16 miljoner människor över hela världen.

“Denna investering representerar ett viktigt steg för LuzIA att uppfylla sitt uppdrag som företag: att föra kraften med artificiell intelligens till fler människor och överbrygga den tekniska klyftan i världen. Vi vill att Luzia ska vara den bästa och vänligaste personliga assistenten i världen, som gör det möjligt för människor att upptäcka och utnyttja kraften i AI för att förenkla sina uppgifter, öka produktiviteten, hitta ny inspiration och utforska nya fritidsalternativ att njuta av med vänner och familj.”

Álvaro Higes, VD och medgrundare av företaget

Investeringar i LuzIA

Med bidraget från Silicon Valley-investerare är målet att förbättra användarupplevelserna genom att anställa fler anställda, expandera till fler länder och introducera nya verktyg och teknologier som kan påverka människors liv positivt.

Förutom Silicon Valley-investerare, fångade LuzIA uppmärksamhet från andra, som Globo Ventures, Grupo Globos investeringsbolag och basketspelaren Pau Gasol.

Listan över investerare inkluderar även Khosla Ventures, A* Capital, Abstract Ventures, FJ Labs och andra enskilda investerare. Tillsammans bidrar de till en total investering som överstiger R$65 miljoner, enligt företaget.

Under de första månaderna av dess existens hade LuzIA redan genomgått en investeringsrunda i såddfasen med investerarna Technisys, Sean Investments LTD och Grupo Proeduca, som då uppgick till 3 miljoner USD (15 miljoner R$).

AI-resurser

LuzIA tillhandahåller realtidssvar, väderprognoser och måste fungera med ljudsvar, enligt vad företaget avslöjar. Alla meddelanden som utbyts skyddas av end-to-end-kryptering, behandlas anonymt och följer användardataskyddsstandarder.

LuzIA, som lanserades globalt i mars 2023, väckte uppmärksamhet genom att erbjuda kapaciteten hos generativ AI – tekniken bakom ChatGPT, till exempel – till användare direkt i konversationer på WhatsApp och Telegram.

Vad är LuzIA?

Det är en AI-assistent som fungerar på liknande sätt som ChatGPT, men som är tillgänglig bland dina kontakter (och konversationer) på WhatsApp och Telegram.

Hur använder man LuzIA?

För att prata med LuzIA, spara helt enkelt kontakten (11) 97255-3036 i din mobiltelefons adressbok och starta en konversation på WhatsApp eller Telegram, eller klicka på önskad plattform på assistentens webbplats.

Betygsätt Denna Sida