Den nya ChatGPT överträffar Google och gör vansinniga saker

Google står inför utmaningar. Det är vad Rowan Cheung uttryckte på ett socialt nätverk efter att ha testat “Alpha”-versionen av ChatGPT med GPT-4 – den senaste och mest avancerade modellen från OpenAI. Den främsta skillnaden med denna version jämfört med den föregående (GPT-3.5) är dess förmåga att komma åt information i realtid.

Den nya ChatGPT överträffar Google och gör vansinniga saker

Medan den “traditionella” versionen av ChatGPT, trots sin enorma databas, hämtar information fram till september 2021, möjliggör detta framsteg otroliga funktioner med OpenAIs chatbot och lämnar Google – som en sökmotor för information – bakom sig, enligt Cheung.

Uppseendeväckande funktioner i nya ChatGPT

Nedan finns åtta upptäckter gjorda av Rowan Cheung under hans tester med “Alpha”-versionen av ChatGPT och GPT-4:

Sök, sammanfattar och organiserar de senaste nyheterna.

Denna avancerade version av ChatGPT kan sammanfatta de senaste nyheterna från dagen och hänvisa till dess källor. Ett exempel på kommando är: “Lista 10 händelser relaterade till AI den här veckan” följt av “Organisera dem i en tabell med länkar till källorna.”

Sammanfattar sidor och listar deras länkar.

I Cheungs tester kunde ChatGPT sammanfatta hans senaste nyhetsbrev och tillhandahålla länkar till viktiga verktyg som nämns i texten. Kommandot för detta var: “Sammanfatta detta nyhetsbrev från The Rundown åt mig och skapa en lista med 10 webbadresser.”

Hittar populära inlägg på subreddits.

Denna funktion kan användas för flera subreddits och ChatGPT uppdaterar användaren om de främsta inläggen inom fem minuter. Ett exempel på kommando är: “Vilka är dagens främsta inlägg på /r/chatgpt?”

Analyserar Twitter-algoritmens kod.

Med Twitter-algoritmens kod kan ChatGPT exakt beskriva hur man blir viral på Elon Musks sociala nätverk. Ett exempel på kommando är: “Analysera den här koden för Twitter-algoritmen och förklara de bästa strategierna för att bli viral på Twitter [kod].”

Utforskar “hemliga” turistplatser.

Undvik att fastna i den eviga sökcykeln efter olika attraktioner och platser i din resedestination. Den nya ChatGPT kan sköta detta. Ett exempel på fråga är: “Hitta dolda turistplatser i Maui, Hawaii.”

Söker efter rekommendationer med goda recensioner.

Det kan ta timmar att hitta produkter och/eller platser med positiva användarrecensioner. Med den nya ChatGPT kan detta lösas på några minuter. Kommandot är: “Hitta de tre bästa kaféerna i Vancouver baserat på topprecensioner.”

Sammanfattning av de bästa finansiella aktierna

ChatGPT med GPT-4 kan även fungera som en personlig finansiell aktieanalytiker. Ett exempel på kommando är: “Kan du berätta för mig vilka de tio bästa aktierna är denna vecka?”

Skapar artiklar (med källor).

Den nya versionen av ChatGPT kan även skapa artiklar om specifika ämnen och hänvisa till sina källor. För att göra detta, ställ frågan: “Skapa en kort artikel om hotet från artificiell intelligens och ange minst 5 källor med URL-länkar.”

Videor som visar de ovan nämnda funktionerna finns tillgängliga i “tråden” som Cheung har lagt upp på Twitter.

Betygsätt Denna Sida